Skip to main content

Wanneer kan Bemoeizorg iets betekenen?

Maak jij je ernstige zorgen om iemand uit je omgeving?  Bijvoorbeeld op het gebied van verslaving, psychiatrie, schulden, dakloosheid, beperkingen ten aanzien van zelfredzaamheid, sociale problematiek of vervuiling? Wil die persoon geen hulp? Denk jij dat hulp nodig is om erger te voorkomen? Is er al van alles geprobeerd vanuit hulpverlening maar lijkt er niets te veranderen? Als nog niets geholpen heeft, kunnen wij misschien wel iets betekenen.

Wilt u een melding doen?

Het aanmelden van zorgwekkende situaties gebeurt niet alleen door instellingen maar kan ook door particulieren gedaan worden. 

Een melding kunt u doen op twee manieren:

  • Het secretariaat Volwassenen GGZ Oostbrabant is tijdens kantooruren te bereiken op 088 - 846 00 10
  • Via het contactformulier

Werkwijze

Bemoeizorg is geen crisisdienst. Voor zeer urgente, dan wel spoedeisende situaties dient u –afhankelijk van de zorg- contact op te nemen met politie / crisisdienst / spoedlijn huisarts.

Wie zijn we?

Team Bemoeizorg bestaat uit professionals vanuit verslavingszorg en psychiatrie. We zijn in dienst van een van de organisaties die dit samenwerkingsverband zijn aangegaan en gebruiken de voordelen die dit biedt. Omdat we los van die organisaties in een samengesteld team werken, worden we minder gehinderd door bepalingen en beperkingen die gelden binnen diverse organisaties. Dit geeft ons meer ruimte om het verschil te maken. We laten niet zomaar los. Ook niet als iemand boos is of afspraken vergeet.

Hoe helpen we?

We proberen contact te leggen met de persoon waar zorgen over zijn. We sluiten aan en nemen de tijd om contact en vertrouwen op te bouwen. Dan kijken we samen met de persoon die gemeld is wat anders kan en wat daarvoor nodig is. Maatwerk is de sleutel om tot effectieve hulpverlening te komen.

Samen gaan ze na wat het probleem is en of er oplossingen voorhanden zijn. Te denken valt aan ondersteuning, begeleiding of opvang, waarbij zoveel mogelijk aangesloten wordt bij de organisaties achter de bemoeizorgteams.

En daarnaast?

Daarnaast is vaak ondersteuning nodig van bijvoorbeeld de sociale dienst, woningbouwverenigingen, de thuiszorg, de huisarts, familie en buren. Soms is het nodig éérst huisvesting of inkomen te regelen voordat zorgvragen aan bod komen.

Onze partners

Contact opnemen

Ons team

Voor informatie of aanmelding van cliënten kunt u tijdens kantooruren bellen met het secretariaat Volwassenen GGZ Oost Brabant,
088 - 846 00 10.

Ons team is werkzaam in de volgende gemeentes:
Helmond Aarle-Rixtel
Deurne Beek en Donk
Asten Gemert
Someren Bakel